Life´s too short, eat dessert first! Copenhagen in pictures

by - 15:52

Tässä lisää kuvia Kööpenhaminasta! Kööpenhamina oli tosiaan iloinen yllätys :) Mitä kieleen tulee, ei tanskan kielen alkeilla pitkälle päästy. Puhekieltä on ihan supervaikea ymmärtää, luettu tanska puolestaan on paljon helpompaa. Onneksi tanskalaiset osaa puhua hyvin englantia. Sanoisin, että jopa paremmin kuin suomalaiset! Tai sitten myyjiksi ja asiakaspalvelijoiksi on vaan valittu tosi kielitaitoista porukkaa :)

Jos shoppailukaupunkia halajat, en suosittelisi Kööpenhaminaa. Kaikki mainstream kaupat ja pikkupuljut oli kyllä kätevästi koottu kävelykadun varrelle ja olihan tuota valikoimaa.. Hintataso tosin on korkea. Ja olisin niin kaivannu jotain Bootsin, Sephoran tai Superdrugsin kaltaista kosmetiikkataivasta, mutta vastaavanlaista ei Tanska harmikseni tarjonnu:( Ihmetystä herätti myös noiden vaatekauppojen aukioloajat. Arkipäivisin vaatekaupat sulkivat ovensa jo kuudelta/seitsemältä. Tuntui aikas aikaiselta verrattuna esimerkiksi Helsingin aukioloaikoihin!

Suosittelenkin Kööpenhaminaa, jos rentoa fiilistä, hyvää ruokaa ja myysittejä pubeja kaipailet :) Ja se suomalaisten suosima alkoholihan tosiaan on halvempaa Tanskassa ;)  Plus että myös vahvempaa alkoholia myydään marketeissa, toisin kuin Suomessa. Ja ei ressiä, etteikö sitä sais kello yhdenksän jälkeen illalla :D

 Nuo talot kanaalin varrella on niin suloisia! <3
 Illum-tavaratalon näyteikkunassa :D Yhdellä rintsikat ja toisella pikkarit... Okeeeeeeiii...:D
 Tivolin sisäänkäynnillä!
Vapaakaupunki Christianian kulmilla... Aikas uniikki paikka! :D Vähän pelottava jopa.. Christianian alue sijaitsee siis Köpiksessä, ja siellä on siis sallittua myydä ja käyttää (mietoja) huumeita. Todellista hippiseutua! Alueella oli kuvauskielto, joten tuli kuvaa vain poistumistiestä ;)


You May Also Like

0 kommenttia